‘Het was een bijzondere ervaring voor de kinderen.’ – Elmar Zwart

In september heeft de Mariaschool het geluk gehad om tijdens de jaarlijkse sportdag een workshop Pilates te mogen krijgen.

Het was een bijzondere ervaring voor de kinderen. In het begin hadden de kinderen moeite om de aparte spiergroepen aan te spannen, maar door duidelijke uitleg en feedback kregen de kinderen in een korte tijd een goede impressie van Pilates. De kinderen werden enthousiast en door de juiste uitleg van de docenten kwam er een overtuiging en plezier bij de kinderen wat bijzonder was om te ervaren.
De oefeningen werden door een docent duidelijk uitgelegd en voorgedaan en de kinderen deden de oefeningen na. De andere docent liep rond om advies te geven en complimenten uit te delen. De oefeningen waren uitdagend, maar wel op niveau van de verschillende leeftijden. Aan het einde van elke workshop ontstond er een serene rust, waarbij er een soort collectief bewustwording was van de verschillende spiergroepen die het lichaam bevat.

Wij willen Manon Fakkeldij enorm bedanken voor haar inzet en overtuigingskracht waarmee ze de kinderen van 5 tot en met 12 kennis heeft laten maken met Pilates. Dat is absoluut uitdagend, maar was voor Manon geen issue. Daarmee heeft ze bewezen van alle markten thuis te zijn.

 

Elmar Zwart
Directeur Mariaschool, Eemnes