FAQ

Staat jouw vraag hier niet bij? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe schaf ik een abonnement, pakket of les aan?

De aanschaf van een les of abonnement kan bij tarieven. Na het aanklikken van het desbetreffende product wordt je via het inschrijfmenu doorgelinkt naar de automatische incasso of naar iDeal, afhankelijk van het door jou gekozen abonnement. Tijdens de inschrijfprocedure maak je een inlognaam en een wachtwoord aan, onthoudt deze goed die is later weer nodig om je lessen online te kunnen reserveren.

Hoe reserveer ik mijn lessen?

Na de inschrijving en betaling kun je eenvoudig zelf je lessen reserveren en annuleren via het Rooster of op het online Studio 9 Body&Mind Virtuagym portaal (studio9.virtuagym.com). Voor alle digitals onder ons: je kunt ook de Virtuagym App downloaden in de appstore. Je logt één keer in en kunt vanuit daar al je lessen boeken.
Het is verplicht om je les te annuleren als je niet kunt komen. Zodat er altijd helder is hoeveel mensen er in de les aanwezig zijn en er niet onnodig plaatsen bezet gehouden worden. Als een les vol zit kun je je inschrijven op de wachtlijst. Zodra er een plek vrijkomt ontvang je een e-mail en kun je alsnog een plek reserveren.

Wat is het verschil tussen krachttraining in de sportschool en Pilates?

Bij Pilates ligt de nadruk op uitgebalanceerd trainen van spieren rondom de gewrichten. Pilates is driedimensionaal, er wordt bewogen in alle bewegingsvlakken. Pilates gaat over-trainen tegen. Werk je in de sportschool meestal aan korte grote oppervlakkige spieren, bij Pilates werk je voornamelijk aan het verlengen van je spieren en train je ook de dieperliggende spierlagen die zorgen voor goede balans, een mooie houding en voldoende flexibiliteit om soepel te kunnen bewegen. Kracht in combinatie met flexibiliteit. Pilates en krachttraining kunnen een mooie aanvulling op elkaar zijn.

Kun je met rugpijn Pilates beoefenen?

Vraag altijd eerst om advies bij een arts en/of fysiotherapeut voordat je aan de trainingen begint en geef dit zo nodig ook aan bij de docent.
In principe is Pilates een zachte en gecontroleerde training, waardoor je dit met rugpijn kunt beoefenen. Werken met een gediplomeerd docent helpt om zeker te weten dat de oefeningen correct worden uitgevoerd. Alle Studio 9 Pilates docenten zijn gediplomeerd. Bij het regelmatig beoefenen van Pilates zal de rugpijn in de meeste gevallen verminderen en je algehele fysiek toestand verbeteren.